Andre ord

De dødes dag - sorgpletter på Vestre lille kapel

2021

I forbindelse med De dødes dag udstillede jeg i samarbejde med billedkunstner Iben West 30 sorgpletter på Vestre lille kapel i Aarhus. De besøgende var velkomne til at tage værkerne med hjem. 

Det hul af lys - antologi over de 17 verdensmål

2020

I antologien, DET HUL AF LYS, fortolker århusianske forfattere og kunstnere FNs verdensmål for bæredygtig udvikling i ord og billeder. Bogen er en mosaik af poesi, tegneserier, linoleumstryk, noveller, kortprosa, collager og meget mere.

Mit bidrag til bogen om det 5. verdensmål, ligestilling mellem kønnene, kan læses som blogindlæg her.

Liste over mulige måder at mislykkes på

2020

I januar 2020 afholdt KH7 en udstilling af fiktive bogomslag. Initiativtagere til udstillingen var billedkunstnerne Kamilla Jørgensen og Tanja Nellemann. Man kan læse en omtale af af udstillingen her. Jeg bidrog selv til udstillingen med et bogomslag til den ikke-eksisterende bog “Liste over mulige måder at mislykkes på”. Værket var selvfølgelig kikset i beskæringen, men det lå fint i tråd med dets natur.

I forbindelse med receptionen for udstillingen lavede jeg en aktivistisk anti-kunst-performance, og jeg har delt ordene herfra på min blog.

"Her ligger Å. Undskyld mig, jeg kan ikke staa".

2018

Jeg har længe haft medlidenhed med alfabetets sidste og yngste bogstav, der i 2011 blev skrevet helt ud af Aarhus, og er glad for, at tabet af Å nu endelig kan få en fysisk manifestation i form af en mindetavle.

Værket blev udstillet med titlen OTTEOGTYVENDE BOGSTAVS BORTGANG på KH7s udstilling Art by numbers, juni 2018. 

PICNIC

2018

To skovturs-tekster til udstillingen PICNIC i juni i Vestergade 62 i Aarhus uden Å.

Udstilling af vægmaleri, fotografi og ord. 

Bag udstillingen stod det kunstneriske makkerpar BIT/.

Protestsange anno 2017

2017


Sammen med de dygtige musikere fra avantgarde metalbandet gav jeg koncert til Lyd + Litteraturfestival 2017. 

Dylan og Springsteen fik en tur gennem teksthakkemaskinen sammen med Kringsat af fjender og I kan ikke slå os ihjel, og ud kom nye sange på levnene af de gamle.


Inderst inde troede vi ikke på husene

2017

Billedkunstner Iben West og forfatter Mette Østgaard Henriksen har besøgt forladte huse på Djursland og lavet et poetisk katalog over deres forfald. Et katalog, der emmer af ufortalte historier og abrupt afbrudte situationer. En samling beboelses-situationer i opløsning, der med forfaldsæstetisk sørgmodighed afspejles i fotografi og tekst.

"Smukt digt- og fotoværk om huse i forfald maner til eftertanke og udforsker i en vellykket konstellation verbal- og billedsprogets udtrykformer." (Lektørudtalelse, DBC)

Salme nummer nul

2016
I samarbejde med organist Hanne Korsgaard Sundbøll arbejder jeg på projektet ”Salme nummer nul”. Med projektet ønsker vi at udfordre og forny salmetraditionen. I forbindelse med en forfattergudstjeneste med mig i Sankt Lukas Kirke den 25. september 2016 blev vores første salme fremført, smukt sunget af de fire korister fra Sankt Lukas Kirkes kantori.

Væk fra Aarhus

2016
Inviteret af Atlas over Aarhus har jeg sammen med avantgardemetaltrioen Oxx gentænkt 80er pophittet ”Hjem til Aarhus”. ”Væk fra Aarhus” er et byportræt af en by, som er mere end en skøn overflade, men en reel by i forandring forandring og med brudflader og kontraster.
Lyt til nummer her

For at finde "Væk fra Aarhus" derinde får du brug for at trykke een gang på knappen "VIS FLERE".

Litterært ekstranummer

2015
Spillestedet Radar og Atlas over Aarhus under 365TEKSTER inviterede i december 2015 tre forfattere, Mads Mygind, Bjørn Rasmussen og mig, til at skrive litterære ekstranumre til tre forskellige koncerter afholdt på Radar. Jeg deltog i en koncert med Suns of Satan featuring Marybell Katastrophy og skrev efterfølgende digtet "Mit hjerte har ikke nogen farve", som er opsat på en træplade på Godsbanen uden for Radar.

Interview

2016
Interview begået af cand.mag. Henriette Terkelsen for Atlas over Aarhus om det at skrive om andre mennesker og om at censurere sig selv i skriveprocessen.

Talende planche

2015
Performance sammen med musiker Jens Balder under ArtWeekend Aarhus 2015 som talende planche til en udstilling af kunstnerduoen BIT.

På en baggrund af Jens Balders lydtapet, som bl.a. bestod af slag af lister mod gulv, talte den talende planche om en langhåret, svovlgul farvenuance, som i dag er helt udryddet: "Når farver dør, får de metalglans, men inden da udlever de deres egne små, følsomme dramaer. De kravler ind i sig selv og venter på, at alting skal blive bedre. De lægger sig op ad træstammer og beder med næbbene fulde til øverste og strengeste myndighed om at det voldsomme og det meningsløse skal gå væk."