Årets prisnominerede debutanter er alle udkommet på mindre forlag

I kølvandet på den seneste uges forlagsturbulens, hvor to af landets største forlag sammenlægges, (eller hvor Gyldendal lukker Rosinante og fyrer forlagtes direktør og op mod 30 medarbejdere), er det værd at bemærke, at årets prisnominerede debutanter alle er udkommet på mindre forlag.

Om en uge, fredag den 27. september, uddeles Munch-Christensens debutantpris, og de fire forfattere, der er shortlistede til prisen, er udkommet på henholdsvis Gladiator, Basilisk, DVD Pres og Vild Maskine. Fælles for disse forlag er, at det er ulønnede ildsjæle, der trækker læsset, ikke lønnede medarbejdere.

En af de nominerede, Jamal Bendahman, har skrevet vild og underholdende roman, som jeg har skrevet en anmeldelse af for litteratursiden.dk.

Jamal Bendahman er født i Marokko i 1986 og ifølge forlagets profiltekst i tvivl om, om han er første eller anden generationsindvandrer eller blot efterkommer. Han har i et interview til DR udtalt, at han ikke gider være repræsentant for alle muslimer, han vil ikke være mønsterbryder, han vil være et individ.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment